€10 inzet op kolom nummer 1.
€10 inzet op kolom nummer 2.
€10 inzet op de kleur zwart.
De totale inzet is nu dus €30.

De uitkomst is dan als volgt:
– Wanneer het balletje op een rood nummer in de 1e of de 3e kolom valt krijg je de hele inzet dus €30 weer terug. De speler speelt dan dus gelijk.
– Wanneer het balletje op een zwart nummer in de 1e of de 3e kolom valt krijg je €50 en heb je dus €20 pure winst.
– Wanneer het balletje in de middelste kolom valt op een rood nummer of op de nul dan heb je de totale inzet verloren.
– Wanneer het balletje in de middelste kolom op een zwart nummer valt dan verliest de speler maar €10.

De eerste kolom bestaat uit de getallen 1-12, de tweede kolom bestaat uit de getallen 13-24 en derde kolom de getallen 25-36. Je kan op het getal 0 niet inzetten waardoor je een kans van 12 op 37 op winst hebt. Wanneer je deze strategie toepast staat een uitbetaling voor je inzetten 2 staat to 1. Dit houdt in dat je met een inzet van €5 een totaal bedrag van €15 kan ontvangen. Dit betekent dat je een winst van €10 kan ontvangen.

Hoe werkt de kolom strategie?

De kolom strategie werkt eigenlijk heel eenvoudig omdat je tijdens het spelen van roulette inzet per kolom. Je begint vervolgens met het inzetten van een klein bedrag in de eerste kolom. Je zet bijvoorbeeld €0,10 of €1 in. Je gaat vervolgens naar kolom 2 en zit een dubbel bedrag in ten opzichte van kolom 1 dus €0,20 of €2. In de derde kolom speel je met een viervoudige inzet van kolom 1, dus je zet dan €0,40 of €4 in.

Bij een nieuwe spin kan je de inzet van de eerste kolom verdubbelen en dat geldt ook voor de tweede en derde kolom. Je moet er altijd wel voor zorgen dat de verhoudingen binnen de drie kolommen gelijk blijven. Elke keer als je een ronde verliest verdubbel je een inzet om het voor elkaar te krijgen om het verlies van een ronde ervoor terug te winnen. Dit geldt alleen maar bij een verlies, win  je een ronde dan ga je weer terug naar wat je eerste inzet was toen je begon. Wat een heel groot voordeel met zich mee brengt voor deze strategie is dat je niet veel hoeft na te denken.

Een variant op de red strategie

Iedereen kent wel de red strategie en de kolom strategie is daar een hele goede variant. Wan je maakt gebruik van de enkelvoudige kansen. Door de verschillende kolommen en omdat je verdubbelde inzetten uitvoert kan je het spel sneller spelen. Ideaal om deze traditionele kolom strategie te oefenen is om dit te oefenen in een gratis omgeving.

Je kan er je eigen strategie van maken door bijvoorbeeld te kiezen om alleen op de buitenste kolommen in te zetten, je maakt dan geen gebruik an de kolom met de getallen 13-24. Je zet dan de derde inzet op de kleur zwart. Door op deze manier te spelen dek je een groot gedeelte van de rode getallen af en door op zwart te spelen neem je die wel mee.In de middelste kolom staan er 4 rode getallen.

Gratis de kolom strategie uitproberen

In het begin kan het voorkomen dat je niet precies weet hoe je deze strategie helemaal moet toepassen maar je kan er altijd voor kiezen om het eerst te oefenen zonder geld. Je kan bij veel online casino’s games gratis spelen zonder dat je daarvoor eerst geld moet storten. Dit is een ideale omgeving om de kolom strategie uit te proberen en deze jezelf eigen te maken. Door eerst goed te oefenen weet je straks precies hoe deze strategie werkt en zo vergroot je je eigen winkansen.