fibonacci strategie online roulette

Het Fibonacci systeem is een roulette strategie die gebaseerd is op de Fibonacci getallenreeks. Deze reeks laat zien dat elk nummer de optelsom is van de voorgaande nummers. De reeks begint altijd met een 0 of een 1. Bijvoorbeeld 0+1=1+1=2+3=5+3=8+5=13+8=21+13=34+21=55+34=89+44=144 etc.

Het Fibonacci systeem wordt bij roulette gehanteerd als inzet systeem. Door bij verlies van het spel de som van de laatste 2 nummers in het rijtje als inzet te hanteren bij de volgende spel ronde. Maar wanneer je wint verwijder je de laatste 2 nummers in het rijtje. Dit was ook de som in van je laatste inzet. Hieronder vindt je een voorbeeld van het Fibonacci systeem.

In de eerste ronde begin je met €10 inzet en deze wordt verloren. In de tweede ronde is de inzet weer €10 en deze wordt weer verloren. In de derde ronde geldt de som van de laatste 2 inzetten dat is €10+€10=€20.
Er moet nu dus €20 in gezet worden. Wanneer deze ook wordt verloren is de totale verlies €10+€10+€20=€40. In de vierde ronde wordt de som van de laatste 2 inzetten weer gebruikt, dat is dus €10+€20=€30. Deze ronde wordt gewonnen.
Nu heb je nog een  totale verlies van €10. In de vijfde ronde worden de laatste 2 inzetten weggehaald uit het rijtje en hou je dus nog €10 over. De volgende inzet is dan dus ook €10. Als je deze ook wint dan heb je dus gelijk gespeeld.

Handige tips bij het gebruik van de Fibonacci

Aan het begin van de reeks zie je dat er twee nummer 1’s zijn. Als je teruggaat in de reeks en je komt bij het tweede nummer 1, zet dan in. Wanneer je weet te winnen ga dan terug naar het eerste nummer één en zet dan weer een weddenschap in. Als je dat niet doet, speel je alleen maar break even. Voor het geval je het niet begrijpt, hier is de tweede nummer één, het staat vetgedrukt: 1 – 1 – 2 – 3. Je moet teruggaan naar het eerste nummer 1 om je winst te behalen, hoewel het verplaatsen van de tweede naar de eerste 1 slechts één stap terug is in plaats van twee. Dat is de enige uitzondering op de regel. Een ander ding om te onthouden is dat het lang kan duren om terug te gaan naar het begin van de reeks en gedurende deze tijd moet je geduldig blijven en precies bij het systeem blijven. Als je tijdens het spelen van het spel een verkeerde inzet plaatst, klopt het systeem niet meer.

Je moet wel onthouden dat, zoals alle strategieën, de Fibonacci niet immuun is voor een lange verliezende run en wanneer dit gebeurt kom je in een vicieuze cirkel en dan zou je er alleen nog maar met geluk eruit kunnen komen.  Om deze reden zou je jezelf een stop loss-limiet moeten stellen en je eraan houden, net zoals je zou doen met elke andere strategie. Er is ook een omgekeerde Fibonacci, hoewel deze naar onze mening minder effectief en riskanter is dan de reguliere versie

Hoe levert het Fibonacci systeem winst op?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen moet een winst twee verliezen compenseren. Dit betekent dat de Fibonacci strategie gebruikt kan worden voor een winst op lange termijn maar alleen dan is de winst meer dan 33% van de gevallen. Je kan ook de kleuren of de getallen indelen in een bepaalde winstpercentage van 48,6% (18 gedeeld door 37 x 100%=48,6%). Dit betekent niet dat het systeem altijd succesvol is want er zijn nog voldoende redenen die ervoor kunnen zogen dat deze strategie faalt.

Wat in het nadeel kan werken voor een succesvolle strategie is bijvoorbeeld de maximale inzet die is toegaan bij een roulette tafel. Ondanks deze methode zal de inzet niet snel toenemen als in bijvoorbeeld een Martingale strategie, toch zal je na 11 verliespotjes een inzet moeten doen van 144. Die elf verliesbeurten hoeven niet achter elkaar te zijn omdat je in de Fibonacci strategie slechts 2 verliezen compenseert. Zo kan je dus makkelijk 11 potjes verliezen. Een ander argument wat in je nadeel kan werken is dat deze strategie eentonig gaat worden. Je zal tijdens het spelen met deze strategie een groot gedeelte geen positief budget balans hebben. Dan kom je weer terug op het principe van dit systeem, is dat je met 1 winst 2 verliezen compenseert. Wanneer je wint en verliest dan kan je er uren mee door gaan en dat zorgt er voor dat je constant vooruit en achteruit gaat in de Fibonacci reeks en dan nog maar te zwijgen over het idee dat je een gedurende lange tijd geconcentreerd moet blijven waar je nu precies zit in de Fibonacci reeks.